Kalau ada cinta - Hashim Latiff, 1960- (Kuala Lumpur Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd, 2004)
Ikram mengeluh sendirian. Dia mengecip bibir. rasanya sudah buntu untuk dia memujuk Mujiana, namun bila dia teringatkan kesempitan hidup gadis itu terbingkas kembali rasa ingin membantu. Tapi apakah Mujiana boleh menerima lagi hasratnya itu? Dia tidak rela melihat Mujiana dan keluarganya terkial-kial dalam gelora hidup yang maha dahsyat.
Keywords: Malay fiction